به گزارش خبرنگار ایکنا؛ ششمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان طی روزهای هفتم تا نهم اردیبهشتماه ۱۳۹۷ در مشهد مقدس برگزار شد و از اواخر خردادماه پخش تلویزیونی این مسابقات از شبکه قرآن و معارف سیما آغاز شده است و در قسمت هشتم این مستند گزارشی، تلاوت نماینده خوب کشورمان مجتبی فردفانی به همراه نظرات داوران پخش گردید.
در این شب، شرکتکننده رشته حفظ قرآن شامل مجتبی فردفانی از ایران، کالید سانگاره از ساحل عاج، عادل عنبر بلال محمد مرشد از کویت، به قرعه انتخابی خود پاسخ دادند.
ابتدای این شب با ارائه محفوظات مجتبی فردفانی، نماینده جمهوری اسلامی ایران همراه بود. وی که متولد ۱۳۷۰ است و دو سال گذشته در مسابقات بینالمللی اوقاف در رشته حفظ کل، حائز رتبه برتر شد.
فردفانی درخصوص شیوه جدیدی که در مسابقات امسال دانشجویان اعمال شد، اظهار کرد: این روش خوب است، چون به نظرم متسابقانی که در رشته حفظ و قرائت ضعیف هستند، در همان مرحله مقدماتی از مسابقات حذف میشوند و آنهایی که به مرحله نیمه نهایی راه یافتهاند بهترینهای مسابقات هستند که این به نوعی صرفهجویی در هزینه و هم زیبایی مسابقات است.
در ادامه نیز معتز آقایی، داور بخش حفظ این دوره از مسابقات به تحلیل تلاوت نماینده کشورمان در رشته حفظ پرداخت و گفت: وجه زیبا و متقنی را از حافظ کشورمان شنیدیم. سؤال اول را بدون اشتباه خوانندن و در سؤال دوم بخشی از آیه را فراموش کرده بودند که در ابتدا کلمهای را از باب تذکر گفتیم و در ادامه نیز بخشی از عبارت را تلاوت کردم و در ستون کلمات از وی کسر امتیاز شد.
سپس سمیع احمد خالد العثامنه داور بخش تجوید نیز با اشاره به اینکه تلاوت مجتبی فردفانی حقیقتا به لحاظ مخارج و صفات حروف از هر لحاظ بی نقص بود، اظهار کرد: مگر در برخی از حروق که نیاز به تفخیم و ترقیق داشت اما تلاوت این حافظ سلیس، روان، دلنشین، بیتلکف و بدون استرس بود.
وی در ادامه توصیه کرد: هنگامی که قاریان مشغول تلاوت قرآن هستند باید به نحوی مجسم کند که گویا در محراب نماز هستند. نمازگرار به هنگام نماز خواندن تنها به محل سجده خود نگاه میکند و چشمهای نمازگرا نسبت به ورود و خروج و نشست و برخاست افراد کنجکاوی نمیکند چنین کاری ذهن قاری را دچار تشتت و گسست میکند. قاری فقط باید روبروی خود را نگاه کند با اینکه چشمهای خود را ببندد این نصیحتی است که آن را به همه شرکتکنندگان میگویم.
این داور اردنی با اشاره به مطلبی دیگر بیان کرد: در خصوص گفتن استعاذه برخی شکلی نادرست عبارت استعاذه را ادا میکنند. لازم است اگر بخواهیم لفظ جلاله را تلاوت کنیم باید صدای خود را بلند کنیم اما وقتی به استعذاذه برسیم صدای خود را پایین بیاوریم تا موجبات ذلت این موجود به شمار بیاید.
وی با اشاره به اشکال دیگری که بر تلاوت این قاری وارد بود، ادامه داد: علمای تحقیق در خصوص تلاوت میگویند اگر مقام آیه در خصوص تقلیل از شأن الهی بود مانند نقل آیه از قول کفار با تقلیل از شأن ذات الهی بود، نباید در این مقامها صدای خود را بلند کنیم بلکه از حیث ادب و احترام به ذات حضرت حق باید آیه را با صدای خفیف تلاوت کرد. همچنین در آیاتی که در آن ذکر دعا یا توسل است، اقتضای چنین مقامی فروتنی، خشوع و اظهار فقر به درگاه خداوند است.
مجتبی فردفانی درخصوص نکاتی که از سوی داوران بیان شد، اظهار کرد: از صوت و لحن، تجوید، وقف و ابتدای تلاوتم و دیگر نکات فنی که رعایت کردم، راضی هستم. اما حسن حفظ در سؤال دوم تذکر داشتم اما در مجموع از تلاوتم راضی هستم.
یادآور میشود، مجتبی فردفانی رتبه اول حفظ در ششمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان را کسب نموده بود.
[aparat id=”xAMIU”]